muskietennet logo

Muskietennet Informatie

Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een muskietennet. Wij geven u hier een aantal practische tips om u alvast op weg te helpen.

1. Kies een muskietennet dat groot genoeg is

Het is makkelijk om een muskietennet te kiezen dat net om uw bed past, maar een te krap muskietennet kan heel benauwd aanvoelen. Kier er daarom een die lekker ruim rond uw bed past. Daar houd u het meeste slaapcomfort aan over.

2. Let op een juiste grootte van de mazen.

De maas grootte is erg belangrijk bij het kiezen van een muskietennet. Bij te kleine mazen kan er onvoldoende zuurstof door de stof trekken waardoor het erg benauwd kan worden. Maar bij te grote mazen kunnen muskieten er alsnog doorheen glippen. Aangeraden wordt om een maasgroote te selecteren van maximaal 1,75mm. Bij deze grootte passen muggen niet meer door het muskietennet.

3. Maak de ruimte mugvrij voor het aanbrengen.

Let er goed op dat de ruimte waaromheen u het muskietennet wilt aanbrengen mugvrij is. Een muskietennet werkt natuurlijk twee kanten op. Muggen die erbuiten zitten kunnen niet naar binnen. Maar muggen die al binnen zijn kunnen ook niet naar buiten. Wees daarom zeer zorgvuldig met het controleren van de omgeving. U wilt natuurlijk ook met een muskietennet van uw nachtrust kunnen genieten.

4. Hou het muskietennet gesloten

Deze tip ligt natuurlijk erg voor de hand, maar het is zo makkelijk om even niet op te letten en een ruimte open te houden waardoor muggen kunnen binnendringen. Het vereist misschien een beetje dicipline maar controleer iedere keer dat u het muskietennet betreed of verlaat of u de opening goed afsluit. U kunt desnoods knijpers gebruiken om te zorgen dat u de opening niet per ongeluk weer openmaakt. Het is natuurlijk vreselijk vervelend om na een dag op stap te zijn geweest te ontdekken dat uw slaapplaats intussen in beslag is genomen door muggen.